top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNeel van Leeuwen

Vertrouwen

Een vers jaar, een jaar om ons te herinneren dat er altijd voor ons gezorgd wordt; dag in, dag uit. Ik wens ons vrede, vervulling en vertrouwen. Op het moment dat we onszelf toestaan in verbinding zijn dit soort natuurkrachten eigenlijk dichterbij dan we soms denken.

Als het tegenzit is het denk ik vrij logisch dat vertrouwen zo nu en dan ver te zoeken is. Soms kan het dan voelen alsof het leven tegen je is. Het stelt mij gerust dat zoiets simpelweg niet bestaat. Laatst had ik een gesprek met mijn liefzoon (een gezelliger woord voor stiefzoon) Finn en zei hij “eigenlijk is het grootste geschenk het leven”.

Het gegeven dat je in het leven verschijnt, betekent dat het klopt dat je er bent. Het is zelfs zo, dat het nodig is dat jij er bent, maar echt. Echt JA zeggen op het leven brengt je als vanzelf in verbinding met vrede, vervulling en vertrouwen. Het vertrouwen dat het leven vóór je is. En ook als je werkelijk geen idee hebt waarom iets gebeurd of juist niet gebeurd, kies voor vertrouwen.


Je hoeft niet alles te begrijpen om te kunnen vertrouwen. Dat scheelt. En JA zeggen op het leven, betekent ja zeggen tegen zowel het donker als het licht. En zo zeg je JA tegen onder meer passie, verliefdheid, verdriet, verlies, sterven, samen, alleen en al één.

23 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Opmerkingen


bottom of page