top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNeel van Leeuwen

Moed

In de ochtendsessies hebben we deze ochtend extra aandacht gebracht naar moed. Zoals het aanspreken van moed om ergens voor te gaan of juist ergens mee te stoppen. Het behouden van moed in chaos en onzekerheid.


Het van Dale woordenboek over moed

0.1 het moedig zijn —> dapperheid, flinkheid

0.2. enthousiasme —> elan

0.3 vertrouwen in wat komen gaat


In ondermeer het streng zijn voor onszelf, vergeten we vaak hoe moedig we zijn. Hoe dapper we besluiten nemen, overeind blijven, beschikbaar zijn.


Soms zijn er periodes dat moed en moedeloos ons nogal heen en weer slingeren. Vaak ook heel begrijpelijke én als dat het geval is, neem het waar, maar neem het niet voor waar. Stel jezelf gerust met het gegeven dat je in essentie ten alle tijden een moedig wezen bent, ook als je dat even niet gelooft. In verbinding met jezelf, jouw hart, zul je je dat herinneren. Het koppie zal je zo nu en dan op andere gedachten willen brengen (of voortdurend), maar moed is onderdeel van jou geboortepakket.


De verbinding tussen het hart en moed zien we ook terug in de taal. In ‘courage’ is het Franse woord ‘coeur’ te herkennen dat hart of moed betekent en zijn oorsprong vindt in het woord ‘cor’ (hart) in het latijn. Met dit besef ben ik extra trots dat ik naar mijn opa -Cor-Nelis vernoemd ben.


Hier ben je, moedig en wel !87 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page