B897966D-1BB0-4206-BD98-C7686A431A53_1_1

OVER NEEL

Yoga, Reiki, Inspiratie

 
YM foto 3.png

NEEL VAN LEEUWEN

Een mooie reis naar Azië die Neel in 2008 maakte, was vooral het startpunt voor een reis naar binnen. De wens groeide om te delen en puur te verbinden. Neel volgde sindsdien opleidingen als de Elemental Teacher Training Course (200hr) en de Elemental Yoga Therapy Course (300hr). In Neel haar lessen zijn de vijf elementen het uitgangspunt en de lessen zijn daardoor afgestemd op het moment. Neel kan niet anders dan haar lessen, sessies, reizen en cursussen vanuit echte aandacht en liefde delen en dat voelt iedereen. Ze inspireert en enthousiasmeert om te leven wie je werkelijk bent, in z’n puurste vorm, zoals zelf ook is: puur. Geen gedoe, geen betekenisloze mooie woorden, maar jezelf zijn in al z’n facetten. ​


Naast de yoga docentenopleidingen volgde Neel onder meer een waardevolle zwangerschapsyoga opleiding, diverse kinderyoga en familieyoga opleidingen en diverse workshops en bijscholingen (in o.a. massage, detox en energiewerk). Als Reiki master geeft ze behandelingen en cursussen. Daarnaast werkt iedere reis en ontmoeting, kort of lang, dichtbij of ver weg, als grote inspiratiebron. 

 

REACTIES

IN WOORDEN VATTEN HOE IK DE YOGA & REIKI WEEK IN ITALIË HEB ERVAREN IS BIJNA NIET TE DOEN


Alles wat Neel & Lotje aanbieden (de yogalessen, het heerlijke eten, de gesprekken, de reiki, de activiteiten) doen ze met ongelooflijk veel zorg, aandacht, enthousiasme & liefde. Ik vond het heerlijk om me daar in onder te dompelen, voor open te stellen en keihard van te genieten. Dat voelde allemaal al als een enorm en bijzonder cadeau aan mijzelf! Maar ondertussen kwam ik hierdoor ook nog eens heel dicht bij mijzelf en mijn gevoel (want je wordt volledig ontzorgt en hoeft je niet druk te maken om praktische zaken als: “wat gaan we eten”, “wat gaan we doen”, “waar gaan we naartoe”), en realiseerde ik me (opnieuw) wat ik ECHT belangrijk vind in mijn leven. 

En dit dan ook allemaal nog eens op zo’n prachtige plek! De uitzichten, de kleuren, de heldere lucht, het huis, de omgeving: zo mooi!!

Anne

LIEVE EN RUSTIGE AANDACHT

Ik ben erg blij met Neel als yogalerares. Want hoeveel zin ik soms ook niet heb om het hele stuk te fietsen, ik voel me altijd supergoed als ik ’s avonds weer naar huis ga! Neel geeft les met zoveel lieve en rustige aandacht maar het is nooit ‘te zacht’  integendeel: Neel houdt wel van doorzetten en aanpakken, ik ook.

Hetty

FEEL MORE, THINK LESS

Bij de lessen van Neel heb ik geleerd dat yoga vooral om voelen gaat. Feel more, think less. Door mijn lichaam in de poses te voelen kan ik meer afstand nemen van mijn gedachtes en observeren in plaats van mee getrokken te worden in verhalen en analyses die mijn hoofd creëert. 

Ik doe de poses en voel ze, dat is wat belangrijk is en niet of ik ze wel perfect uitvoer. Zo lukt het me ook om in de rest van mijn bezigheden de aandacht te verleggen van iets perfectioneren naar het gewoon doen en zijn in dat moment. Ik leer meer te vertrouwen op mijn gevoel en kan daardoor steeds beter vanuit mijn intuïtie beslissingen nemen. Iets wat ik voorheen heel tegenstrijdig vond klinken; want als je een beslissing moet maken dan moet je daar toch juist heel goed over na denken? Maar juist in de grote beslissingen heb ik gemerkt dat mijn lichaam en intuïtie veel beter weten wat het juiste is voor mij dan mijn hoofd.

Jemima

LICHT ALS EEN VEERTJE EN VOL MET LIEFDE

Liefdevolle aandacht is wat Neel en Lotje geven, aan iedereen evenveel. Als ik na mijn drukke dag op de deurbel van Studio Take Five druk en ik de vrolijke stem van Neel of Lotje hoor begint de rust al. Met open armen worden we allemaal ontvangen. In de ruimte heerst altijd al een diepe rust. Soms een fijne rustgevende muziek, soms enkel de stilte. Het is de eerste stap naar innerlijke kalmte. Ik kijk altijd naar de prachtige bloemen die er staan, elke keer weer een mooie creatie. De lessen laden mij op, geven me energie, en extra motivatie om beter voor mijzelf te zorgen. De liefdevolle aandacht geeft mij een soort beschermlaagje voor de soms wat harde wereld.  Ik luister graag naar de fijne achtergrondmuziek en adem diep de verschillende geuren in, soms ruikt het naar kaneel met sinaasappel, soms lavendel, wierook. Ik leer verschillende yogahoudingen en de positieve invloed die de houdingen hebben op ons lichaam. Ook word ik uitgedaagd om houdingen te doen die ik zelf nooit had durven bedenken zoals de hoofdstand. Na afloop fiets ik altijd heel rustig naar huis, licht als een veertje en vol met liefde.

Dieuwertje

DE FIJNSTE YOGA DIE IK KEN

Ik vond het het heel fijn vanmorgen. Heb de les meteen in een mooi mapje gedaan. Zo waardevol, ook in de verdere spirituele ontwikkeling. Is echt de fijnste yoga die ik ken. Ben heel blij dat je er weer bent! En mooie vorm ook zo eens per maand en dan zelf verder.

Monique

 

©2019 door Neel van Leeuwen.