top of page

REACTIES 

ANDEREN OVER NEEL

Hetty Wessels.jpeg

Hetty Hessels

over YOGA met Neel

Ik ben erg blij met Neel als yogalerares. Want hoeveel zin ik soms ook niet heb om het hele stuk te fietsen, ik voel me altijd supergoed als ik ’s avonds weer naar huis ga! Neel geeft les met zoveel lieve en rustige aandacht maar het is nooit ‘te zacht’  integendeel: Neel houdt wel van doorzetten en aanpakken, ik ook.

Eline Penders.jpeg

Eline

over REIKI met Neel

Voor mij is reiki bij Neel echt een uitje. Dat uitje bestaat eigenlijk uit drie onderdelen: de fietstocht door de polder, de reiki zelf, maar vooral Neel. Ik ken niemand met zo’n buitengewoon talent om je geborgen, geliefd en veilig te voelen. Je bent helemaal goed zoals je bent, en ik denk dat die basishouding helpt de reiki haar werk te laten doen.En na een sessie voel ik me zo ontspannen, kalm en tevreden dat de terugweg door de polder bijna vanzelf gaat.

Roos van Erkel.jpeg

Roos van Erkel

over REIKI met Neel

Een Reiki-behandeling van Neel ervaar ik altijd als een reis. Als of ik even op vakantie ga in mezelf. Een soort onderdompeling in een zee van vertrouwen en verrassingen. 
Na afloop van de sessie wisselen we vaak onze ervaringen en bevindingen uit of zijn we gewoon wie we zijn samen. Heel waardevol en dierbaar.

Anna H..jpeg

Anna Herder

over YOGA met Neel

Yoga met Neel, ruimte om dichter bij jezelf te komen. Dit is door en door hoe ik jouw lessen ervaar. In die ondertitel vind ik ruimte spreken, de fysieke ruimte die jij inricht, maar ook de ruimte in mijzelf die ik krijg door jouw lessen. En daarnaast kom ik dichter bij mijZELF, daar zit heling en verzorging in. 

Neel, je bent m'n lichtje. Een herinnering dat er ten alle tijden (ik hoor het jou zeggen) in mij, jou en de wereld om ons heen de kracht is van liefde, vertrouwen, het leven, de natuur en alles wat er in en om ons heen leeft. Met jouw lichtje in de vorm van een yogaflow, begeleidende woorden, jouw warme handen (in tijden van geen corona), geuren en muziek herinner je me aan die kracht in mij. Met de lessen voel ik mezelf naar binnen reizen waar het goed vertoeven is. Met twijfel, donkerte en moeilijke tijden erkennen, en met vertrouwen, een warm hart en een zachte blik.

LOGO.png

Anoniem

over REIKI met Neel

Heel blij dat ik anderhalf jaar geleden heb kennisgemaakt met Reiki en kort daarna met Neel! Reiki is voor mij een fijne manier om hoofd en lichaam te verbinden en beter te luisteren naar wat mijn lichaam me wil vertellen. Belangrijk is daarbij om een goed gevoel te hebben bij / vertrouwen te hebben in degene die de behandeling doet. Neel schept een sfeer vol vertrouwen en liefde, waarin het voor mij makkelijk is me snel los te maken van mijn gedachten, de energie te voelen stromen en gewoon te ervaren. Een Reiki sessie laadt op, geeft inzicht (soms best pittig, maar nodig) en ontspant. Superfijn en blij je op mijn pad te hebben getroffen, lieve Neel!

Dieuwertje Gordijn.jpeg

Dieuwertje Gordijn

over YOGA met Lotje en Neel

Liefdevolle aandacht is wat Neel en Lotje geven, aan iedereen evenveel. Als ik na mijn drukke dag op de deurbel van Studio Take Five druk en ik de vrolijke stem van Neel of Lotje hoor begint de rust al. Met open armen worden we allemaal ontvangen. In de ruimte heerst altijd al een diepe rust. Soms een fijne rustgevende muziek, soms enkel de stilte. Het is de eerste stap naar innerlijke kalmte. Ik kijk altijd naar de prachtige bloemen die er staan, elke keer weer een mooie creatie. De lessen laden mij op, geven me energie, en extra motivatie om beter voor mijzelf te zorgen. De liefdevolle aandacht geeft mij een soort beschermlaagje voor de soms wat harde wereld.  Ik luister graag naar de fijne achtergrondmuziek en adem diep de verschillende geuren in, soms ruikt het naar kaneel met sinaasappel, soms lavendel, wierook. Ik leer verschillende yogahoudingen en de positieve invloed die de houdingen hebben op ons lichaam. Ook word ik uitgedaagd om houdingen te doen die ik zelf nooit had durven bedenken zoals de hoofdstand. Na afloop fiets ik altijd heel rustig naar huis, licht als een veertje en vol met liefde.

Hike 2020.jpeg

Jemima van der Tholen

over YOGA met Neel

Bij de lessen van Neel heb ik geleerd dat yoga vooral om voelen gaat. Feel more, think less. Door mijn lichaam in de poses te voelen kan ik meer afstand nemen van mijn gedachtes en observeren in plaats van mee getrokken te worden in verhalen en analyses die mijn hoofd creëert. 

Ik doe de poses en voel ze, dat is wat belangrijk is en niet of ik ze wel perfect uitvoer. Zo lukt het me ook om in de rest van mijn bezigheden de aandacht te verleggen van iets perfectioneren naar het gewoon doen en zijn in dat moment. Ik leer meer te vertrouwen op mijn gevoel en kan daardoor steeds beter vanuit mijn intuïtie beslissingen nemen. Iets wat ik voorheen heel tegenstrijdig vond klinken; want als je een beslissing moet maken dan moet je daar toch juist heel goed over na denken? Maar juist in de grote beslissingen heb ik gemerkt dat mijn lichaam en intuïtie veel beter weten wat het juiste is voor mij dan mijn hoofd.

Monique van Leuwen.jpeg

Monique van Leuwen

over YOGA met Neel

Ik vond het het heel fijn vanmorgen. Heb de les meteen in een mooi mapje gedaan. Zo waardevol, ook in de verdere spirituele ontwikkeling. Is echt de fijnste yoga die ik ken. Ben heel blij dat je er weer bent! En mooie vorm ook zo eens per maand en dan zelf verder.

Willemijn van Donselaar.jpeg

Willemijn van Donselaar

over REIKI met Neel

Een Reiki sessie van Neel ontvangen is een groot cadeau aan mijzelf. Dat begint al bij de rit naar Zuiderwoude toe. Vanaf het moment dat ik de grote weg afdraai en de kronkelige wegen door de polder in rij daalt er een soort intense vrede over mij heen. De ontvangst van Neel, een kopje thee, plaatsnemen op de tafel en me helemaal overgeven aan wat er gaat komen. Neel creëert een setting waarin dat helemaal goed voelt en dus ook kan. Het is een onderdompeling in liefde en aandacht van Neel en voor mij een moment om extra aandacht te geven aan de balans tussen lichaam en geest en erop te vertrouwen dat het al goed is. Het is telkens weer zo bijzonder om te ervaren, er woorden aan geven doet het eigenlijk sowieso tekort.

Annelore van Niel.jpeg

Annelore van Niel

over REIKI met Neel

Januari 2019 heb ik Neel leren kennen tijdens een yoga weekend. De verbinding die ik toen voelde, voel ik nog steeds. Door de corona was het mogelijk om online yoga lessen te volgen bij Neel en Lotje. Deze mogelijkheid was voor mij zo fijn en heeft veel lichamelijke en mentale gevoelens waar ik al langer mee liep een duwtje gegeven. Naast de yoga die ik doe, rijd ik met heel veel plezier naar Zuiderwoude, 1,5 uur heen en 1,5 uur terug. Wat ik daar beleef tijdens de reiki van Neel is onbeschrijfelijk. Iedere keer voelt het zo vertrouwd en eigen op de reiki tafel. Kom ik met veel onrust, dan ga ik rustig naar huis.

Het heeft mij veel gebracht en brengt het mij nog steeds, ik ga regelmatig. Dat Neel in mijn leven is gekomen is een cadeautje en zijn in Zuiderwoude is een feestje wat een fijne en mooie plek. Lieve Neel dank je wel voor alles! Liefs Annelore 

Anne van Dooren.jpeg

Anne van Dooren

over de YOGA & REIKI reis met Lotje en Neel

Alles wat Neel & Lotje aanbieden (de yogalessen, het heerlijke eten, de gesprekken, de reiki, de activiteiten) doen ze met ongelooflijk veel zorg, aandacht, enthousiasme & liefde. Ik vond het heerlijk om me daar in onder te dompelen, voor open te stellen en keihard van te genieten. Dat voelde allemaal al als een enorm en bijzonder cadeau aan mijzelf! Maar ondertussen kwam ik hierdoor ook nog eens heel dicht bij mijzelf en mijn gevoel (want je wordt volledig ontzorgt en hoeft je niet druk te maken om praktische zaken als: “wat gaan we eten”, “wat gaan we doen”, “waar gaan we naartoe”), en realiseerde ik me (opnieuw) wat ik ECHT belangrijk vind in mijn leven. 

En dit dan ook allemaal nog eens op zo’n prachtige plek! De uitzichten, de kleuren, de heldere lucht, het huis, de omgeving: zo mooi!!

bottom of page