top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverNeel van Leeuwen

Intuïtie

Het woord intuïtie is afkomstig uit het Latijn en betekent letterlijk ‘innerlijk weten’. Het is het vermogen om situaties in te schatten en besluiten te nemen. Alle mensen en dieren bezitten het van nature.


Als klein kind was ik al helder verbonden met mijn intuïtie, voelde ik aan wat iemand nodig had en door de jaren heen nam ik vanuit mijn innerlijk weten vele besluiten. Keuzes die ik vanuit die plek genomen heb klopte altijd voor mij, ook als ik het op dat moment nog niet volledig begreep.


Nu in mijn werk is mijn intuïtie ook de basis, ik vertrouw daar ten alle tijden op, net zoals ik vertrouw dat het een bijzonder goed idee is om enorm lief te hebben, te midden van wat ook.


Vanuit diezelfde intuïtie heb ik een aantal maanden geleden het besluit genomen om me voorlopig niet te laten vaccineren. Voor mij is het een weloverwogen besluit, voor nu. Om mijn stem daarin te laten horen, vind ik vreselijk moeilijk. Al vele discussies zijn vanuit dit besluit ontstaan en dat maakt me verdrietig. Het kan niet de bedoeling zijn dat we als vrienden en families uit elkaar drijven aangaande dit thema.

Het verbaast me eigenlijk hoe moeilijk ik het vind om hierover te delen. Ik ben bang voor afwijzing en oordelen. En tegelijkertijd zijn dat los hiervan thema’s waar ik mee worstel.

Hoe mooi is het als we dat wat het naar boven brengt eerlijk kunnen onderzoeken, vanuit openheid.


Ik respecteer oprecht ieders keuze en ik verwacht niet perse dat mensen dat dan ook voor mijn keuze hebben. Verwachten, wachten en afwachten blijkt immers meestal niet het beste idee.


Ik vertrouw erop dat we elkaar in liefde blijven vinden, misschien met een omweg, een doodlopende weg met opeens een klein verborgen zijweggetje of een doolhof waar we toch vanuit een andere route de uitgang vinden.
51 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Moed

コメント


bottom of page